Decembermaand Sektmaand!
Gut Wilhelmsberg, Sekt Blanc de Blancs Brut
In het glas zit müller-thurgau, riesling én kerner! Of bacchus! Of allebei. In elk geval gaat het om druivenrassen die traditioneel in Franken voorkomen. En Gut Wilhelmsberg is zo’n traditioneel wijnhuis, dat aan de hand van Lukas Herrmann en Markus Heid springend nieuw leven is ingeblazen. Voorlopig werken de heren bij de Blanc de Blancs met “dat wat ze hebben” en de uitdaging is natuurlijk om te laten zien dat ook zo’n sekt werkt. Welnu, daar kunnen we kort over zijn: het werkt!
De basiswijnen zijn apart vergist en vervolgens als cuvée gebotteld, waarna de wijn 36 maanden op de gist mocht rijpen. Licht strogele kleur, in de neus heel eventjes wat reductieve tonen, dan geel fruit, wat citrus, de fijne geur van gist erbij, iets bloemigs ook, heel opwekkend. De sekt geeft een zachtromig, kalkig mondgevoel, met aangename gisttonen, verfrissende zuren en een mooie, lichtziltige afdronk. De wijn heeft 11,5% alcohol en maar 3 g/l restsuiker, waardoor hij heerlijk licht en droog is. Hij is wellicht niet supercomplex, maar definitief gastronomisch.
Een uitstekend begin van elke feestelijkheid en ieder ontspanningsmoment.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Soort | Mousserend |
Alcoholpercentage | 11,5% |
Druivenras | Riesling, Müller-Thurgau, Kerner |
Smaakstijl | Mousserend - fris |