Weingut Albert, Milchkändel Grauburgunder trocken 2020
Wijn van de oudste druivenstokken, met 100° Oechsle geoogst en spontaan vergist in Frans eiken, met een gedeeltelijke maceratie in melkbussen. Vandaar de naam. Na twee jaar op de droesem met battonage is de wijn zonder technische hulpmiddelen gebotteld. De subtiel rokerige neus doet direct denken aan een vulkanische porfier-bodem, ook al klopt dat niet, want de bodem bestaat uit zand- en kiezelsteen. Naast een rokerig ook een gistig aroma, met verder rijpe gele steen- en pitvruchten, perzik, rijpe maar nog ‘strakke’ peer, meloen, kweepeer, wat bloemige tonen, wat zuivel en een lichte houtgeur. In de mond is de grauburgunder zacht, rijp en dik, met sappig fruit en een romige textuur (yoghurt-achtig; past er erg goed bij). Zeer fijne zuurgraad, medium body met goede mondvulling en een goede, vrij edele en warme afdronk met wederom ‘Burgunderschmelz’. 13,5% alcohol, minstens nog drie jaar houdbaar.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Soort | Natuurwijn |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Druivenras | Grauburgunder |
Smaakstijl | Wit - soepel en elegant |